Det är Annandag. Det stormar och snöar ymnigt. Barnen (alla tre) spelar Wii och Mattias är ute och skottar. Jag hoppas på att få ta över snart. Skottning (av lätt snö) och matlagning är nog de enda hushållssysslor som jag egentligen roas av.
För det är rätt jobbigt “att ha ett hushålle” som Lotta på Bråkmakargatan sa. Men inget jag skulle vilja vara utan.

Lotta är för övrigt en träffsäker beskrivning av en fyra-femårings upptåg och idéer. Vår 4½-åring kom igår på idén att han inte skulle sova. Det brukar annars gå rätt fort efter bok, aftonbön och sång. Men igår var tankarna nog mest hos bästisen som ska komma hit, och det gick inte att komma till ro. Efter 2½ timme gav mamman upp och vi gick ner till de andra. Ambros gick med i vinnarlaget och smaskade pepparkaksfil innan alla gick och la sig 23:30. Den yngste minst trött.

Ovan nämnde 4-åring kom, apropå idéer, nyss och sa till mig (efter att ha blåst mig hårt i luggen): “Mamma, ditt hår står på händerna!”

Annandagen för två år sen firade vi med att spela spel med våra grannar som vi umgicks mycket med den där speciella julen när vi nyss hade tagit emot våra barn. Det är alltid roligt att veta vilka man umgås med, så skriv gärna en hälsning bland kommentarerna eller via alla@ekhemmanet.se om du firar julen med oss här.