Ute fortsätter snön att falla ymnigt och vi gör oss redo för nyårsfirande. Jag kommer avstå skottning eftersom ryggen inte riktigt skulle hålla. Fick hjälp av min hulda hustru att kliva ur sängen i förrgår eftersom jag inte klarade av det själv. Sedan fick jag krypa på alla fyra innan jag med svåra problem lyckades ta mig till upprätt läge. Nu är det klart bättre och jag är tacksam att det finns smärtstillande meducin.

När jag tänker tillbaka på 2009 har jag olika minnen. Några korta här: Året inleddes i trädgården runt en eld hos goda vänner på Amboseli rd i Nairobi. I januari kom svärmor på efterlängtat besök och vi hade poolparty på Ellentins födelsedag. Svärfar dog hemma i Sundsvall. I februari åkte Cissi och Ellentin hem på begravning. I mars hade vi flera Sverigebesök av syster Maria m fl. Vi åkte också och hälsade på barnhemmet där Ambros vuxit upp. I april minns jag en lång cykeltur med Jonas i Rift Valley.
I maj och juni dominerade frustration och oro att få vara kvar i landet tills vidare. Midsommarafton var dagen då det slutliga beslutet om att Ambros är vår son fattades av domaren. En dag att fira extra framöver!
När vi fick komma hem till Sverige i början av juli var det fantastiskt härligt att komma hem till sommaren! Klar och ren luft och välkända miljöer och en förutsägbarhet jag saknade i Kenya.
Den långa vistelsen i Kenya hade fördelen att vi fick vara tillsammans hela familjen på ett sätt som vi inte är i Sverige. En annan fördel var att vi njöt så länge av att vara i Sverige när vi väl kom hem.
I slutet av juli började jag jobba heltid till augusti. I slutet av augusti döptes Ambros och vi hade många goda vänner och släktingar som var med på den högtiden. I september och oktober jobbade både Cissi och jag halvtid samtidigt som vi skolade in Ambros på Hemmanets förskola där han varit på halvtid tills nu. I slutet av oktober åkte vi till Skåne och mötte släktingar och var även några dagar hos Ambros bästis Primus med familj i Gislöv. I slutet av november firade vi pappa i Huskvarna och alla syskon träffades. December har präglats av advent och jul.

Önskar dig en god avslutning på 2009!