Inatt hade det snöat cirka en decimeter till och idag har det kommit lika mycket till. Överväger snöslunga, för när man måste ägna lång tid åt att skotta bort vallar och högar för att lägga den nya snön så blir det lite för mycket av det goda. Har känts i ryggen idag att jag ägnade fyra timmar igår och en halvtimme imorse åt att flytta snö.
Ambros har fortfarande feber så han och jag har hållit oss inne medan Ellentin har varit med kompisen Carro. Cissi har arbetat men snart kommer hon hem och då ska Ellentin och jag fara och fröjdas i mellandagsrean.

Av hustrun fick jag en skiva med Bjørn Eidsvåg i julklapp. Den innehåller en version av en låt han sjöng med Lisa Nilsson på Skavlan i höstas. Blev nyförälskad i låten när jag hörde den då. Jag lyssnade ofta på den för 20 år sedan för den finns med på en kassett jag köpte 1988 tillsammans med ett nothäfte. We believe heter samlingen. Tror att det körarrangemanget inte egentligen gjorde musiken rättvisa för i duett eller solo blir texten tydligare tycker jag. En live-version med Eidsvåg kan du höra här. Tycker han lyckats fånga så mycket vishet i orden.

Claes Svensson har gjort en översättning som är så här:

Jag ser att du är trött
Men jag kan inte gå alla stegen åt dej
Du måste gå dom själv
Men jag vill gå dom med dej
jag vill gå dom med dej.

Jag ser du har det svårt
Men jag kan inte gråta alla tårarna åt dej
Du måste gråta dom själv
Men jag vill gråta med dej
Jag vill gråta med dej

Jag ser du vill ge upp
Men jag kan inte leva livet åt dej
Du måste leva det själv
Men jag vill leva med dej
Jag vill leva med dej

Jag ser att du är rädd
Men jag kan inte gå i döden åt dej
Du måste smaka den själv
Men jag gör död till liv för dej
Jag gör död till liv för dej