Idag gick vår fina tös på jullov. Innan skoldagen var slut fick hon ta emot ett stipendium från rektor. En mycket stolt mamma visar upp beviset. Stolt och osmakligt långsint när jag tänker att kanske denna peng kommer från nån av alla de fonder vi inte fick medel ur för att betala Svenska skolan i Nairobi. Bra att flickan är så framåt att det blir lite utdelning ändå.

En annan fin utdelning blev det på min trevliga lunchdate idag. Catrin hade av ett kenyanskt tyg som hon hade fått av oss sytt fina hjärtan till vår gran. Härlig doft av lillemans första land och av en kärleksfull vän. Som för övrigt har en miljövänlig och spännande affär värd att besöka.

Just nu är Mattias på jobbpartaj och jag och barnen har besök vid granen ikväll av barndomsvännen Ulrica som är hemma på Hemmanet över jul. Just nu roas vi av Äntligen hemmas julspecial.

Och till sist en bild från november 2008, när vi hade vårt första möte med Ambros. Den första veckan var vi tvungna att lämna honom att sova på barnhemmet. Då hade han varmt på sig: en tigerdräkt i fleece. Just en sån dräkt hittade jag på Toi market sista veckan i Kenya. Den kostade bara 30 kronor (300 shilling) men värmer nu Ambros under de kalla vinternätterna. Just nu är dräkten på, men gossen verkar inte det minsta sömnig utan far omkring som ett yrväder. Kanske blir det lite sovmorgon imorgon när det är dan före dan….
Tigerdräkten omnämns förresten i lokalradio när Ambros och jag intervjuas 20 minuter in i det här programmet.